מורכבויות בהשתלת שיער
מהם המורכבויות והסיכונים בהשתלת שיער? אתחיל בזה שאומר שהרבה אנשים שאני מדבר איתם חושבים שהשתלת שיער זה עסק פשוט. מחלצים שיער מהצדדים, עושים חורים באזורים המקריחים ומכניסים את השיער שחולץ אל תוך החורים בקרקפת. בגלל שהעניין נתפס בעיניהם כעסק פשוט זה לא ממש משנה להם היכן הם עושים את התהליך, או גרוע מזה הם הולכים אל הקליניקות הזולות יותר שמבטיחות להם הרים וגבעות ואז פשוט נדפקים בגדול. נכון שהשיער הוא לא איבר בגוף שחייבים לחיות איתו כדי לשרוד, אבל חשוב שתבינו שקרחת עדיפה בהרבה מהשתלת שיער גרועה. לצערי, אנו נפגשים עם המון אנשים שההשתלה הגרועה פשוט השאירה בהם פגיעה נפשית עמוקה ושינתה משמעותית את מסלול החיים לרעה ולצערנו אין דרך לעזור להם כי האזור התורם הרוס וכל הקרקפת מצולקת.
נפרט מספר דברים שחשוב לשים אליהם לב כדי למנוע השתלת שיער גרועה:
1.קו השיער – יש להרבה אנשים נטיה לבקש שקו השיער יהיה יחסית נמוך (משהו כמו 4 /5 ס"מ מהגבות) ואז מה שקורה זה שהם ממשיכים לאבד שיער והם עושים עוד השתלות ובסוף הם נתקעים עם קו שיער נמוך ועם כיסוי מינימלי של הקרקפת ובמילים אחרות מראה לא טבעי. חשוב להתחיל את הקו שיער יחסית גבוה כדי למנוע את העניין הזה (לפחות 7 ס"מ מהגבות).
2.אזור תורם – האזור התורם הוא המשאב הכי חשוב בהשתלת שיער ולצערנו הוא משאב מוגבל מאוד ולכן צריך לשמור עליו בקפידה. הדרך לשמור על האזור התורם היא: לא להוציא מעל 3000 זקיקים בטיפול אחד כדי לא ליצור חוסרים וצלקות באזור התורם, לדאוג שמי שמחלץ את הזקיקים הוא רופא מנוסה ב fue (לפחות 3 שנים), לא טכנאי, לא אחות ולא רופא מתחיל. יתרה מזה, חשוב לדעת מהו יחס ההמרה הממוצע של אותו רופא כלומר היחס בין השיער שהוא מחלץ לבין השיער שבסוף מושתל. יחס טוב הוא מעל 95%.
במרפאות פחות מנוסות או לחילופין מרפאות שבהם טכנאים מחלצים את הזקיקים היחס יכול להיות גם 60 אחוז ואז אם נניח הכוונה הייתה להשתיל 3000 זקיקים 1200 זקיקים יזרקו לפח. אותם 1200 זקיקים שנזרקו לפח יכולים להיות קריטיים לכיסוי שטחים בעתיד. חשוב להדגיש, הוצאת הזקיקים היא לא דבר פשוט ויכולים להיות סיבוכים בשלב הזה אם למשל השיער הוא מקורזל אפשר בקלות לפגוע בשורש בזמן ההוצאה, אם שורשי השיער עמוקים מידי קשה מאוד להוציא אותם בלי לפגוע בהם ואם יש דימום מסיבי זה מקשה על כל התהליך. רופא מנוסה יבטיח שמירה ראויה על האזור התורם.
3.חורים באזור המקריח – ללא ספק החלק הכי חשוב השתלת שיער לגברים מה שקובע את העיצוב של קו השיער (שלא יהיה סימטרי מידי) את הצפיפות של השיער המושתל ואת רמת השוק לוס של השיער שעדיין לא נשר. רופא מנוסה ידע לעשות את החורים מבלי לפגוע בשיער הקיים, והוא ידע להשתמש בקוטר שונה של מחט בהתאם לגודל קבוצת השיער שמושתלת כדי למנוע פלאגים (חור שממנו יוצאת השערה המושתלת) בנוסף, הוא ידע לעשות צפיפות שתשתלב עם השיער הקיים בצדדים ומאחורי ההשתלה מה שיהפוך את ההשתלה לטבעית ומוצלחת.
4.הכנסה של הזקיקים לפי כיוון הצמיחה המקורי – המון מרפאות בארץ ובתורכיה משתילות את השיער בכיוון צמיחה הפוך או שונה מכיוון הצמיחה של השיער הטבעי. זה מייצר מראה לא טבעי ומקשה מאוד על המטופל לגוון בתסרוקות לאחר ההשתלה (הוא יהיה חייב להסתרק קדימה) הכנסת הזקיקים היא בדר"כ התפקיד של הטכנאים וחשוב מאוד שגם הם יהיו בעלי ניסיון רב.
5.טיפול לאחר ההשתלה – חלק מאוד קריטי בהקשר של אחוז קליטה גבוה בהשתלת שיער – במיוחד בשבוע הראשון לאחר ההשתלה. טיפול לא נכון לאחר ההשתלה יכול לפגוע משמעותית באחוזי הקליטה. יש הרבה אנשים שעושים השתלה בחו"ל וחוזרים יום אחרי לארץ שהם עדיין מדממים ועם גלדים באזור המקריח. טיפול לא ראוי יכול לגרום לזיהום/דלקת באזור התורם או הנתרם, בצלקות באזור התורם ובעיקר באחוזי צמיחה נמוכים של השיער המושתל. לכן עדיף להישאר לפחות 5 ימים לאחר ההשתלה קרוב למרפאה/לרופא ולקבל מהם את הטיפולים המשלימים.