השתלת שיער מוצלחת הינה אירוע משנה חיים
השתלת שיער יכולה לתרום רבות להעלאת הביטחון העצמי של המטופל ולהרגשת רעננות ומראה צעיר יותר. לעומת זאת השתלת שיער לא מוצלחת יכולה לגרום להפך הגמור. במאמר זה נפרט מהם ההשלכות של טיפול לא מוצלח של השתלת שיער וממה חייבים להזהר, וזאת לאור לא מעט מקרים שאנחנו נתקלים בהם בשנים האחרונות בהם אנחנו נדרשים לבצע תיקון של השתלת שיער שנעשתה ע"י רופא או צוות טכנאים לא מיומנים בארץ ובעולם. חשוב לציין, בחלק משמעותי של המקרים אנחנו לא יכולים לבצע תיקון, בגלל שהמצב בלתי הפיך.
שימוש יתר באזור תורם – אחת הבעיות הכי נפוצות בביצוע השתלת שיער לא מוצלחת ,שאותה לא ניתן לתקן, זה שימוש יתר או שימוש לא נכון באזור התורם. העניין נפוץ בעיקר במרפאות זולות בתורכיה,שם יש נטייה להוציא מעל 5000 זקיקים בטיפול אחד וע"י כך לעיתים להחריב את האזור התורם כליל. חשוב להבין ששיער שיוצא מהאזור התורם לא יחזור לצמוח שם ושאזור תורם ממוצע מוגבל בד"כ להוצאה של 7000 זקיקים ב 3 טיפולים שונים עם הפרש של לפחות שנה בין טיפול לטיפול. כשמוצאים 5000 זקיקים בטיפול אחד ועל הדרך הורסים עוד 2000 זקיקים בגלל חפזון וטכניקה לא נכונה,שנה לאחר מכן לא ניתן לחלץ זקיקים נוספים מבלי להשאיר צלקות וקרחות משמעותיות באזור התורם. לכן במקרים של אחוז צמיחה נמוך או של המשך התקרחות של המטופל לא יהיה ניתן לבצע תיקון עתידי בהשתלה, אלא אם נדרשת כמות קטנה של זקיקים שאותה ניתן להוציא מהזקן או משיער גוף. ההמלצה שלנו היא לא להוציא יותר מ 3000 זקיקים בטיפול אחד ועדיף לבחור ברופא שמחלץ שיער בכלים ידניים מה שמצמצם את האפשרות לסימנים וצלקות.
קו שיער נמוך מידי – דבר נוסף שבולט מאוד לרעה בהשתלות לא מוצלחות זה קו שיער נמוך מידי שמקנה מראה לא טבעי, מגדיל משמעותית את שטח ההשתלה ובכך פוגע ברמת הצפיפות ובשטח שאותו ניתן לכסות במקרה של המשך התקרחות.ההמלצה שלנו היא לעשות קו שיער שלא נמוך מ 6 וחצי סנטימטר מהחלק העליון של הגבות. קו זה יראה טבעי בכל גיל, הכיוון צמיחה של השיער יהיה אחיד יותר והשטח של ההשתלה יהיה קטן יותר ויאפשר גמישות עתידית במקרה של המשך התקרחות. קו שיער נמוך מידי לא ניתן לתיקון.
שימוש בזקיקים גדולים בקו השיער – שימוש בזקיקים גדולים מידי בקו שיער מקנים מראה בובתי וכיווני צמיחה שונים ומשונים של השיער המושתל.
פלאגים בקרקפת – פלגים הם חורים שמהם יוצאות השערות המושתלות (נגרם בגלל דחיסה עמוקה מידי של השיער המושתל ובגלל תעלה קטנה מלהכיל את הזקיק)
צפיפות נמוכה של שיער -צפיפות לא מספקת של השיער המושתל מקשה על יצירת מראה אחיד וסינרגיה עם השיער הטבעי.
כיצד ניתן לתקן השתלות שיער לא מוצלחות ? במקרה של זקיקים גדולים בקו שיער הדבר היחידי שניתן לעשות הוא להנמיך את הקו ע"י יצירה של קו שיער חדש של זקיקים בודדים בתקווה שהקו הקודם לא נמוך מידי. פלאגים מהשתלת שיער לא ניתנים לתיקון,הדבר היחדי שניתן לעשות הוא יצירת צפיפות גבוהה יותר מסביבם כדי להסתיר כמה שיותר את הקרקפת. המצב שהכי קל לתיקון הוא כמובן צפיפות ירודה ע"י הוספה של צפיפות מסביב בהנחה שהאזור התורם מאפשר לקיחה של זקיקים לתיקון ובהנחה שרמת ההתקרחות הצפויה של המטופל היא בעלת אפשרות לכיסוי בהווה ובעתיד. מתמטית רמת צפיפות ממוצעת להסגת מראה מלא וטבעי בהשתלת שיער זה בסביבות 65 זקיקים בודדים לסמ"ר בקו שיער, כ 50 זקיקים כפולים לסמ"ר מאחורי הקו שיער וכ 40 זקיקים משולשים לסמ"ר באזורים הפנימיים יותר של הקרקפת. ברור שאם רמת ההתקרחות של המטופל בהווה ובעתיד היא נרווד 5 ומעלה רמת הצפיפות תרד בהתאם.
איך נמנעים מהשתלת שיער לא מוצלחת ?
1.בוחרים מרפאה שהטיפול בפועל מתבצע ע"י רופא מיומן ובעל נסיון. ( חשוב שגם הטכנאים שמסייעים יהיו בעלי נסיון)
2.מתפשרים על הוצאה של לא יותר מ 3000 זקיקים,גם אם צריכים יותר כדי לשמור את האזור התורם.
3.מתפשרים על גובה קו שיער של לא פחות מ 6 וחצי סנטימטר,גם אם זה נראה לכם גבוה.
4.דורשים שבקו השיער יהיו רק זקיקים בודדים.
5.מודאים שהרופא מודע לעניין כיווני הצמיחה והמנעות מפלאגים.
6.עושים תיאום ציפיות עם הרופא המטפל לגבי התוצאה הצפויה ודנים איתו כיצד למנוע את ההתקרחות העתידית ומה עושים במידה וההתקרחות תמשיך.