מהו תפקיד הרופא בתהליך השתלת שיער ומהו תפקיד הטכנאים?

מהו תפקיד הרופא בתהליך השתלת שיער ומהו תפקיד הטכנאים? אני זוכר את ההשתלת שיער הראשונה שלי אי שם בתחילת שנות האלפיים שוכב על הכיסא נרגש, קצת מפוחד ובעיקר עם המון ציפייה ותקווה שמכאן והלאה בעיית השיער הולכת להיפתר. אחד הדברים שאני הכי זוכר מהפעם הראשונה זה שלווה ורוגע כל עוד הרופא עושה את הטיפול ושולט בעניינים ובשנייה שהוא יוצא מהחדר אני לחוץ, עצבני ומתפלל שהוא כבר יחזור לחדר וייקח את העניינים לידיים שלו תרתי משמע. היום שאני כבר שולט בענייני השתלות שיער אבסולוטית ברור ומובן לי מהו תפקידו של הרופא בכל הסיפור הזה של השתלת שיער ומהם הפעולות שעדיף שטכנאים מנוסים יעשו על חשבון הרופא.

אז נעבור לשלבים בהם לדעתי הרופא חייב לקחת חלק בתהליך ההשתלה:

שלב א – בדיקת המועמד להשתלה: אחת השאלות החשובות ביותר לפני השתלת שיער היא האם המועמד מתאים לתהליך? האם הטיימינג והגיל של המועמד מתאימים לתהליך? האם האזור התורם של המועמד צפוף מספיק בכדי לבצע את ההשתלה? מהי שיטת השתלת השיער שמתאימה למטופל? האם fue? או שבכלל מתאים למועמד לעשות השתלת סטריפ..

שלב ב – תיאום ציפיות עם המטופל: מהם הצרכים של המטופל? האם הרופא יכול לעמוד בציפיות שלו או שבכלל עדיף להוריד את רמת הצפייה של המטופל לרמת צפייה ראלית?. במקרה שבו רמת הצפייה של המטופל והרופא לא מצליחים להיפגש עדיף ברוב המקרים לא לבצע את הטיפול בכלל. מכיוון שהחותמת הסופית על תוצאת ההשתלה היא של הרופא המטפל הוא חייב לבצע את התהליך של תיאום הצפייה מול המטופל.

שלב ג – תכנון ההשתלה: היכן יתחיל קו השיער? מהי רמת הצפיפות שניתן להשיג? מהם האזורים בהם ניתן לטפל בלי לסכן את השיער הקיים? ומהם האזורים בהם במפורש נסכן את השיער הקיים ואסור כרגע לגעת בהם, מהו הקו הקדמי של ההשתלה ומהו הקו האחורי? מה לגבי המשך ההתקרחות הצפויה למטופל? מהו הקוד הגנטי של המטופל? מהו הטיפול התרופתי המומלץ למניעת הנשירה וכו'.

שלב ג – הרדמה מקומית: תסכימו איתי שכשמדובר במזרק שמכיל בתוכו חומר הרדמה עם אדרנלין ושאר חומרים מרדימים ומשככי כאבים הייתי מעדיף שהמזרק יהיה בידיים של רופא מיומן ומנוסה עם ניסיון בכל סוגי ההרדמה ולא בידיים של טכנאי השתלת שיער.

שלב ד – הוצאת הזקיקים: בעיקרון כל מה שקשור בחיתוך ובסכין ניתוחים חייב להתבצע ע"י רופא מיומן ומנוסה בתהליך. מעבר לזה יש כמובן את המיומנות של לחתוך את העור מבלי לפגוע בשורשי הזקיקים, זיהוי נכון של כיווני הצמיחה של המטופל ועצירת הדימום תוך כדי התהליך פעולות שחייבות להיעשות ע"י רופא בלבד.

שלב ה – עשיית ה "סייטס" כלומר הנקבים באזור המקריח שבהם הטכנאים מכניסים בסופו של תהליך את השיער המושתל. מעבר לזה ששלב זה מעורב בכירורגיה שרק רופא יכול לעשות מדובר אולי בתהליך המורכב והחשוב ביותר בהשתלת שיער שיקבע בגדול איך ההשתלה תראה ובפירוט: האם ההשתלה תהיה צפופה? האם כיוון הצמיחה של השיער המושתל יהיה כמו כיוון הצמיחה הטבעי של השיער הקיים ואז ההשתלה תראה טבעית והאם הרופא יצליח להשתיל שיער מבלי לפגוע בשיער הקיים.

שלב ו – מעקב לאחר הניתוח: האם ההחלמה מתקדמת כמו שצריך? האם המטופל מרגיש טוב? שלילה של זיהום ובעיקר בדיקה מעמיקה של הזקיקים והאזור התורם חייבים להיעשות ע"י הרופא המטפל.

שאר הפעולות שקשורות להשתלת שיער יכולות להתבצע ע"י טכנאים מנוסים (לפעמים עדיף שכך) כמו למשל: הכנסת השיער המושתל לנקבים (דורש סבלנות ועדינות רבים), שליפת הזקיקים מהאזור התורם לאחר שהם נחתכו ע"י הרופא, בדיקת ומיון של הזקיקים תחת מיקרוסקופ, הפרדה של הזקיקים, חפיפות ומריחת משחות לאחר הטיפול ומתן הוראות למטופל להמשך הטיפול ולהשגת תוצאות מקסימליות.

לייעוץ חינם

קצת על HDC:

קליניקת HDC מתמחה בביצוע השתלת שיער כבר למעלה מ 20 שנה והראשונה שבצעה השתלת fue  באירופה משנת 2003.
בראש הצוות הרפואי עומד ד"ר מאראס בעל ניסיון של מעל 13 שנים בתחום וכמו כן צוות טכנאים מיומן בעל ותק רב.
מרפאת hdc  מראה תוצאות מעולות באופן עקבי ולאורך זמן עם דגש על השתלות שיער טבעיות, כיווני צמיחה טבעיים, שמירה על האזור התורם ושירות אישי לכל מטופל.

כי לבחור HDC זה לבחור בטוח!

לייעוץ חינם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טיפולי פלזאמה IPRF לשיער

הטיפול מתאים לגברים בתחילת תהליך ההתקרחות או גברים שהשיער שלהם דק, דליל ושביר וסובלים מנשירת שיער.

לייעוץ חינם
6 5
4 3
2 1
דילוג לתוכן